Praktijkles Rijbewijs

Alles draait om jou als beginnend autorijder, die zijn rijbewijs wil halen. Daarom geven we les op het niveau dat jij beheerst. We zorgen dat jij voldoende uitdaging hebt om elke les weer als een evenement te ervaren. Het is altijd prettig om met een grote glimlach de auto weer te verlaten. Dit bereiken we door:

  • goede ontspannen sfeer in een veilige auto;
  • prettige communicatie;
  • persoonlijke benadering;
  • goede verzekering, door een schade inzittende verzekering;
  • de ruimte om fouten te mogen maken;
  • gebruik van een Lescam zodat je leert van situaties;
  • fatsoenlijk gebruik van multimedia.

De sfeer in de auto moet voor jou fijn zijn. Fennie- en Joop van Herpt, jou instructeurs, zijn zeer gedreven om jou op een respectvolle manier te mogen lesgeven. Soms wisselen we van instructeur om jou in de gelegenheid te stellen kennis te maken met een andere persoon die naast je zit. Dit gebeurt immers ook op je examen. Wij communiceren veel met Whatsapp zodat we bijna altijd bereikbaar zijn. We zetten geen filmpjes van jou op Facebook. Zodat je niet in verlegenheid wordt gebracht.

Veiligheid

Je moet veilig door het verkeer kunnen bewegen. We beginnen met wat wij noemen voertuigbeheersing. Pas als jij je helemaal zeker voelt bij de bediening van de auto, kun je vorderingen maken in het verkeer. Hoe lang je hier over doet verschilt per persoon. Wat je leert tijdens je theorielessen, komt direct terug tijdens de praktijklessen.  Zo vult de lesstof elkaar prima aan en werken we stap-voor-stap naar jouw rijbewijs.

In wat voor een auto’s rijden we?

Schakel

Wij geven les in twee Citroëns C3 1.6 eHDI. Dit zijn milieuvriendelijke en zuinige auto’s. Ze zijn voorzien van airco zodat jij tijdens het lessen je hoofd koel kunt houden. Ook de navigatie en cruisecontrol ontbreken niet.

De auto is bijzonder wendbaar en uitermate geschikt om bijzondere verrichtingen te oefenen. Kortom, prettige, jonge en veilige auto’s.

Automaat

Daarnaast beschikken we over een Citroën C4 automaat 1.6 eHDI. Deze zeer comfortabele auto biedt jou meer zekerheid in het verkeer. Waardoor je een grotere kans van slagen hebt. Ook deze auto is van alle gemakken voorzien!

Lescamfoto Lescam beeld buiten auto

De lescam is een camera systeem dat opnames maakt voor en in de auto. Jij ontvangt een sdcard met beelden van de les, die je zelf thuis op je computer weer kunt terug zien.

Waar rijden we?

Het is belangrijk dat jij in alle verkeerssituaties kunt rijden. Daarom oefenen we binnen de bebouwde kom, buiten de bebouwde kom en op de autosnelweg.

Ook dit doen we weer stapsgewijs en pas als jij er aan toe bent.

Wanneer rijden we?

We rijden zes dagen per week met twee avonden. Maandag tot en met zaterdagochtend en de maandag en woensdag avond. Nu we twee instructeurs en twee dezelfde auto’s hebben zijn we zeer flexibel. We proberen de afspraken zoveel mogelijk naar jouw wens in te plannen. Waarbij we rekening houden met afstand tussen verschillende leerlingen. Zodat we zo effectief mogelijk rijles kunnen aanbieden.

Rijden we ook met slecht weer?

In de praktijk wordt je als automobilist geconfronteerd met minder prettige weersomstandigheden. Daarom gaan we deze met rijles niet uit de weg. We leren dan aan de omstandigheden aangepast rijden. Enkel bij een weeralarm kan het zijn dat we besluiten om de les op te schorten.

Praktijkexamen

Het praktijkexamen wordt bij het CBR afgenomen.

  • je wordt een uur van voren opgehaald, zodat je lekker kan inrijden;
  • het examen duurt 55 minuten waarvan ongeveer 35 minuten wordt gereden;
  • we brengen je weer naar huis.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.9/10 (40 votes cast)
Praktijkles Rijbewijs, 5.9 out of 10 based on 40 ratings
Menu